Следвайте Гласове в    През последните месеци виждаме нещо безпрецедентно

...
Следвайте Гласове в    През последните месеци виждаме нещо безпрецедентно
Коментари Харесай

Заплатите в Европа изостават безпрецедентно заради високата инфлация

Следвайте " Гласове " в 
 
През последните месеци виждаме нещо невиждано в Европа - разликата сред заплати и инфлация. „ Това е рецепта за обществено неодобрение, за съществени митинги и съществено напрежение в обществата ", предвижда банкерът Петър Андронов по време на полемика за " Банките и бизнесът ".  Според него,  това значи, че управляващите в другите страни ще създадат компромис да вдигнат заплатите с цел да избегнат общественото напрежение. " Ако това се случи, главната инфлация ще бъде в допълнение подсилена от повишаването на заплатите в западните страни и еврозоната “, счита банкерът.  
Според анализаторите инфлацията ще забави темпа си през идната година и в Съединени американски щати, и в Европа. Изключение ще бъде Унгария, тъй като управляващите там изкуствено поддържат цените на равнища от преди 2-3 години. Но инфлацията,  няма да изчезне, а ще се осъществя със забавяне, разяснява Петър Андровнов. Така прогнозите за бъдещето икономическо развиване са сложни. Варират от 0 до 3%.

Колко тежка ще бъде рецесията в Европа? 
Колко тежка ще е рецесията в Европа, зависи от продължителността на спора в Украйна.  Според анализаторите войната ще е продължи най-малко до идната година, а някои споделят даже повече.  Анализ на KBC груп демонстрира, че сюжетът с дълбока криза е с възможност към 35 – 40% съгласно пазарните участници, най-благоприятният, само че и минимум евентуалният сюжети е за преустановяване на огъня. Подобно развиване, съгласно анализаторите има едвам 5% късмет. Водещият сюжети е мека криза с 60% късмет за реализация. Прогнозите обаче са доста сложни. Ето някой от основните фактори, от които зависи икономическото развиване в идващите месеци. 
Следващата зима ще е по-тежка 

Един от значимите въпроси е обезпечена ли е с газ Европа?След мобилизацията под опасността от газова рецесия, запасите от природен газ на европейския континент тази зима са невиждано високи. Хранилищата са плъни на 95% нещо, което  не се е случвало най-малко от 10 години обратно, а съвсем всички страни имат  запаси най-малко за 100 дни. Настоящата зима ще бъде тежка за Европа, само че по-тежка ще бъде идната. Тази е преодолима на фона на запасите “, разяснява Петър Андронов изпълнителен шеф в направление „ Международни пазари “ в KBC. 
Позовавайки се на отчет на МАЕ, по-големият проблем ще бъде идната зима, когато Европа ще би трябвало да се оправи с най-малко две провокации. Едното е връщането на Китай на пазара на енергоносители след COVID- 19, респективно увеличение на търсенето и цените, което ще затрудни доставките в Европа и второ - факт е, че през първите 3 месеца на тази година Европа се зареждаше с към 45% съветски газ. „ Това към този момент не е по този начин, под 15% е степента с която Европа и делът на съветския природен газ в европейското застраховане евентуално ще падне към нула, само че по този начин или другояче тези условия са главен проблем за идната зима “, разяснява Андронов.
Все отново има вяра - виждаме преструктуриране на потреблението на газ в европа. „ Виждаме нови полемики за опазване на нуклеарни реактори за по- дълго време, които бяха решили да ги затворят. Има повече ток от Водноелектрическа централа, има LNG достъп. „ Така, в случай че се вземе изцяло картина, потреблението на газ ще е по-малко “, позволява анализът на Петър Андронов.
 
Източник: businessnovinite.bg
 
 
 
 
01 Дек 202261729 Ное 2022252629 Ное 2022112628 Ное 2022118328 Ное 202270627 Ное 2022677КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022192419 Ное 2022102529 Ное 202240724 Sep 20223111
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР